Feestelijk vervoer voor bijzondere gelegenheden

Toen in eind 70er jaren Matra met de Bagheera op de markt kwam, vonden vele autoliefhebbers dit een hele leuke sportauto, maar al na een aantal jaren was zij aan een opvolging toe, die wat minder roestgevoelig zou zijn. Bij Matra werd dit commentaar opgenomen en wou men een nieuwe "3zitter" produceren. Het werd een prestige project, want men wilde een sportauto bouwen die dus helemaal niet meer roestte. Wel wilde men het principe van de samenwerking met Simca handhaven (productieauto-onderdelen), wat de auto in aanschaf en onderhoud veel betaalbaarder zou houden. De Matra Murena was geboren. Tussen 1981 en 1984 werden er "maar" 10.500 van deze auto's gefabriceerd wat de Murena toch tot een exclusieve auto maakt.
De Murena sportcoupe heeft een onweerstaanbare eigenzinnige stijl. Haar perfect gestroomlijnde contouren zorgen voor een dynamische luchtweerstandscoefficient van 0.328. In haar tijd de laagste van alle productie auto’s. "Twee vriendinnen ofwel 2 vriendjes zijn toch beter dan een..."
Het unieke "3 stoelen voorin concept", samen met haar tijdloze aerodynamische vormgeving zorgen ervoor dat de Murena nu al een klassieker geworden is terwijl zij daar nog eigenlijk veel te jong voor is!
Door het middenmotorprincipe (formule 1) en de speciale wielophanging is de wegligging van een buitengewoon hoog gehalte. Alleen bij het middenmotorprincipe kan een goed comfort gecombineerd worden met een sportieve, maar toch soepele afvering.

HOME